Det baskiska matundret

Fram till den 22 december kommer vi på Bistro Casper att erbjuda ett unikt Baskien-tema vid sidan av vår ordinarie meny. Vi strävar efter att dela med oss av de autentiska smakerna och upplevelserna vi fångade upp under vår resa till regionen.

Om ni är ett sällskap med upp till 6 personer har ni möjligheten att välja antingen enstaka rätter eller vår 4-rätters meny. För grupper över 6 personer är vår 4-rätters meny standard, inklusive ditt val av förrätt och varmrätt, plus en osttallrik och baskisk ostkaka.

Baskisk 4-rättersmeny

Kan köpas som en 4-rättersmeny eller som enstaka rätter

690 kr

Förrätt

Burrata

Burrata i piperade, baskisk tomat och paprikaröra med espelettepeppar

140 kr

Baskisk lantpaté

Baskisk lantpaté, cornichons, baguette

140 kr

Charktallrik

Utvalda charkuterier, oliver

150 kr

Varmrätt 

Lammfilé 

Grillad lammfilè, rostad potatis, brysselkål, rödvinsås, vitlökssmör med espelettepeppar

330 kr

Anka

Confiterat anklår, potatispuré, haricots verts, lök, portvinsås, friterat pumpa

310 kr

Ost

Ossau-Iraty

Baskisk fårost

130 kr

Efterrätt 

Baskisk kaka

Ostkaka med körsbärssås

150 kr

Ett alternativ till det traditionella julbordet i Stockholm

Upplev en baskisk kväll på Bistro Casper

Letar du efter en unik och minnesvärd upplevelse i stället för det traditionella julbordet i Stockholm? Då har du kommit rätt. Välkommen till Bistro Casper, din destination för en exceptionell baskisk festmåltid denna säsong.

Varför välja baskisk tema?
Vi reste till den franska delen av Baskien under augusti 2023 för att inhämta inspiration till höstens och vinterns tema. Efter intressanta vinprovningar och ostupptäckter är vi nu stolta att kunna dela med oss av en genuin baskisk upplevelse här i Vasastan och Stockholm.

Handplockade ingredienser och viner
Njut av en meny fylld med baskiskt inspirerade rätter, handplockade viner från sydvästra Frankrike och spanska Baskien. Vi har noga valt ut viner som komplementerar de rika smakerna, så att du och ditt sällskap kan få en komplett smakupplevelse.

Ett festligt erbjudande för alla sammanhang
Oavsett om du planerar en årlig företagsmiddag eller en intim samling med vänner, är vårt baskiska tema det perfekta sättet att fira.

Boka din plats!
Boka gärna bord i förväg.

Vi kommer att servera vår Baskiska meny från 10 oktober till 22 december. Upplev en baskisk kväll som du aldrig kommer att glömma!